Bio

 

Barbara Kurmann

Barbara Kurmann (geboren in Zürich, Zwitserland) studeerde viool in Winterthur (CH) bij de Roemeense soliste Florenza Goilav, waar zij in 1993 het onderwijsdiploma behaalde. Zij bezocht meestercursussen in Duitsland bij o.a. Thomas Hengelbrock, Thomas Zehetmair en Riccardo Odnoposoff en in Engeland bij Kato Havas.

Aansluitend werden haar verschillende beurzen toegekend om in het buitenland te studeren, waaronder de prijs van de Bruno Schuler Stichting en het Stipendium van het Kanton Zürich. Barbara Kurmann studeerde vervolgens in Oxford, waar zij de “twelve lessons course“ van Kato Havas aflegde, en in Rotterdam aan Codarts bij Thijs Kramer. Daar behaalde zij in 1996 cum laude het diploma Uitvoerend Musicus en won in hetzelfde jaar “de Doelen auditie” voor jonge solisten.

Vervolgens debuteerde zij in de serie “kamermuziek op zondagochtend” in de Doelen met een rechtstreekse radio-uitzending. Sindsdien treedt Barbara Kurmann met wisselende formaties op in kamermuziekconcerten in het binnen- en buitenland.


Harriët Overbeek

Harriët Overbeek studeerde in Utrecht bij Elias Ariscuren waar zij in 1989 haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Zij vervolgde haar studie kamermuziek bij Philip Hirschhorn. Ze volgde masterclasses bij dhr. De Machula, Sadlo en Hanani alsmede een cursus Spaanse muziek in Santiago de Compostela.

Ze maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles (waaronder het bekende Conjunto Iberico), maakte met hen cd’s en gaf concerten in binnen- en buitenland.
Daarbij remplaceert zij in verschillende beroepsorkesten en is cellodocente en ensemble-leidster op muziekscholen.


Saskia Boon

Saskia Boon studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Theo Bruins waar zij in 1981 haar einddiploma behaalde. Daarna volgde zij pianolessen bij Jan Wijn en ensemblelessen bij verscheidene musici, waaronder Reinbert de Leeuw. Zij is werkzaam als docent, kamermusicus en begeleider.

Ze heeft haar medewerking verleend aan een aantal CD’s (van onder andere het Nationaal Kinderkoor), veel andere koren begeleid en solo- en kamermuziekconcerten verzorgd met zowel klassiek als hedendaags repertoire. Tot dit hedendaags repertoire behoort het Quatuor pour la Fin du Temps van Olivier Messiaen, dat zij in aanwezigheid van de componist heeft uitgevoerd.